Пет нови Steam игри, които вероятно сте пропуснали (11 септември 2023 г.)

Средно на ден в Steam се пускат около десетина нови игри. И макар да смятаме, че това е хубаво нещо, може да е разбираемо трудно да се справим с него. Потенциално вълнуващите скъпоценни камъни със сигурност ще бъдат изгубени в потока от нови неща за игра, освен ако не сортирате всяка една игра, която е пусната в Steam. Така че ние направихме точно това. Ако нищо не ви допадне тази седмица, събрахме най-добрите компютърни игри, които можете да играете в момента, и текущ списък на 2023-те игри, които излизат тази година.

Void Crew

Страница на Steam
Издаване: 8 септември
Разработчик: Hutlihut Games

Void Crew е космическа игра, която може да се играе самостоятелно или в коопериране и в която ще командвате и управлявате гигантски космически кораб, ще се биете с извънземни, ще грабите ресурси от далечни системи и ще извършвате други високорискови дейности, свързани с космически полети. Един от рецензентите в Steam я описва като „в общи линии Sea of Thieves в космоса“, което, ако трябва да сме честни, е точно това, на което прилича: в кооперативната игра всеки играч играе своя собствена роля, а координирането на тези роли (или комичното им некоординиране) е мястото, където е забавлението. Да, това е Early Access, но играта се разработва от 2019 г. и основите са налице; следващите девет месеца от разработката ще се съсредоточат върху добавянето на нови функции.

Warstride Challenges

Страница на Steam
Издаване: 8 септември
Разработчик: Dream Powered Games

Още един кървав стрелец от бум. Изглежда добре, ако това, което търсите, е светкавично бърз и насилствен FPS с абсолютно всички отрязани мазнини. Както подсказва името, Warstride Challenges се провежда под формата на поредица от изпитания, а фокусът ѝ е върху усъвършенстването на уменията ви за убиване и придвижване. Нещо като, предполагам, ако Lovely Planet приличаше повече на 80 процента от всички останали шутъри на пазара или ако Ghostrunner приличаше повече на Doom. Преминаването през предизвикателствата ще бъде достатъчно трудно за повечето, но за истинските глави има глобални класации, в които да се състезават.

Abriss

Страница на Steam
Издаване: 5 септември
Разработчици: Randwerk

Всеки знае, че унищожаването на огромни неща е забавно, така че е изненадващо, че няма повече игри като Abriss. Концепцията е проста: създайте огромни разрушителни инструменти и ги използвайте, за да разбиете на парчета големи научнофантастични структури. Изграждането на тези инструменти очевидно е огромна част от привлекателността на играта – има много различни компоненти, които могат да се свързват по завладяващ начин, но гледането на структурите, които се разпадат на парчета в тяхната физична симулация, също е невероятно удовлетворяващо. Ако сте играли Besieged и Teardown и все още искате да унищожавате неща – все пак сте само хора – това вероятно е следващото ви пристанище.

Highrise City

Страница на Steam
Издаване: 4 септември
Разработчик: Fourexo Entertainment

Може би се чудите защо някой ще се занимава с градски строител, който не е Cities Skylines 2 този сезон. Е, не бързайте толкова! Highrise City не е точно това, на което прилича: той е много по-загрижен за производствените вериги и се стреми да бъде по-скоро симулация на икономиката, отколкото градски строител. Играли ли сте някога Citystate? Точно на това ми напомня. Разбира се, вие ще чертаете своя град и ще го управлявате по всички общи начини, които бихте използвали в другите градски строители, но за тези, които искат да навлязат в плевелите на една много подробна икономическа симулация, това е сърбежът, който Highrise City се опитва да задраска.

The white chamber

Страница на Steam
Издаване: 8 септември
Разработчик: Locked Door Puzzle

Това „научнофантастично аниме на ужасите“ – приключение от типа „посочи и кликни“ – беше пуснато за първи път безплатно през 2005 г. То предизвика истински фурор, като получи отзиви в „Ню Йорк Таймс“ и стана толкова популярно, че за известно време беше достъпно само чрез BitTorrent. Новото издание в Steam е с ремастерирани FMV сцени, нови тайни, постижения и като цяло е по-достъпен и лесен начин да играете тази почти забравена култова класика.