Call of Duty Modern Warfare 3

Дата на пускане на Call of Duty Modern Warfare 3 и подробности за бетата

Все пак Call of Duty се издава ежегодно, така че ето какво трябва да знаете за датата на излизане на MW3 по-късно тази година.

Кога е датата на излизане на Modern Warfare 3? Миналата година се появиха слухове, че Activision може да си вземе почивка от годишния цикъл на игрите Call of Duty, което ще даде на Sledgehammer Games повече време за създаване на продължение.

Първоначално се предвиждаше Modern Warfare 2 да продължи две години, като Sledgehammer Games щеше да работи по разширение за „премиум издание“, което да продължи кампанията за един играч на FPS играта. Този план се превърна в пълноценно издание и сега знаем, че Call of Duty Modern Warfare 3 стартира по-късно тази година. MW3 ще се превърне в една от най-големите предстоящи игри, така че ето всичко, което знаем за датата на пускане на MW3, включително последните слухове и изтичания на информация.

Кога е датата на излизане на Modern Warfare 3?

Activision потвърди, че датата на излизане на Call of Duty Modern Warfare 3 е петък, 10 ноември 2023 г., за PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X и S и Xbox One.

Бета версия на мултиплейъра на Modern Warfare 3

Засега не се знае почти нищо за предстоящия мултиплейър, освен че ще се проведе от петък, 6 октомври 2023 г.

Не е ясно дали придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft ще повлияе на сделката на Sony с издателя на Call of Duty. Като се има предвид, че сделката все още не е финализирана, ще предположим, че потребителите на PlayStation първи ще получат достъп до бета версията на MW3.

Modern Warfare 3 трейлъри

Трейлърът за разкриване на Макаров в MW3 разкри, че Макаров се завръща като злодей, като същевременно разкри датата на излизане на FPS играта. Ако не си спомняте Макаров от оригиналната трилогия, той беше човекът, който каза: „Помни, че няма руснаци“ в прословутата мисия на MW2.

Трейлърът смесва кадри на живо с кадри от играта, за да покаже как Макаров е отведен до затворническата си килия, а капитан Прайс (Бари Слоун) разказва. Изпълнените с екшън геймплейни клипове показват част от това, което можем да очакваме от новата кампания, включително повече подводни нива и клип, в който оперативни работници се изкачват по крепост, вероятно затвора, докато Прайс потвърждава, че следващата ни цел е Макаров, сега озвучен и изигран от Юлиан Костов.

По-късно геймплей трейлър разширява сцените, показани в трейлъра за Макаров, придружен от смразяваща кавър версия на Don’t Fear the Reaper на Blue Oyster Cult – макар че дали той идва за нас или за Макаров, вероятно зависи от вас. След това се разкрива, че познатите лица от предишните игри се завръщат, включително Фара, Сапун, Газ и Призрак, преди да се появи силен намек, че известната мисия „No Russian“ ще бъде рестартирана под някаква форма, а думите идват като текст на нечий телефон.

Call of Duty Next

Повече подробности ще бъдат разкрити по време на предстоящото издание на Call of Duty Next, първото, което ще включва MW3 и ще се проведе в четвъртък, 5 октомври 2023 г. По време на представянето ще бъдат разкрити и подробности за Warzone, CoD Mobile и мултиплейъра на MW3.

Кампания на Modern Warfare 3

По време на Gamescom Opening Night Live на 22 август 2023 г. бяха показани първите кадри от кампанията, които потвърдиха, че първата ни мисия се провежда в Костовско море, където в рамките на операция 627 прониквате в затвора, където се намира Макаров.

Открити бойни мисии

Операция 627, първата мисия в MW3, е класическа кинематографична мисия, в която движенията и решенията ви са сравнително линейни, точно както очакваме от игрите Call of Duty от известно време насам. По време на Gamescom ONL обаче Дейв Свенсон от Sledghammer обяви изцяло нови мисии с отворени бойни полета, които ще съставляват част от кампанията на Modern Warfare 2, примесени с по-традиционния стил на игра на COD.

В отворените бойни мисии контролирате ситуацията повече от всякога, като можете да избирате как да действате и се поставяте в ролята на оперативна група 141 повече от всякога. Вместо играта да ви казва как да действате, можете да изберете да влезете скрито и да завършите мисията, без да се ангажирате, или да влезете с всички оръжия – буквално. Използвайте превозни средства, смъртоносни средства, тактически средства и други, както намерите за добре. Най-голямата промяна в тези открити бойни мисии обаче може би е възможността да използвате любимите си убийства в мултиплейър.

Режими за мултиплейър на Modern Warfare 3

Освен гореспоменатата кампания има и няколко мултиплейър предложения. След малко ще се спрем на зомбитата, тъй като за тях има допълнителна сочна информация, но има и няколко потвърдени конкурентни мултиплейър режима:

  • Cutthroat – чисто нов режим за Modern Warfare 3
  • Ground War – мач 20 срещу 20, в който играчите се борят за превземане на пътни точки, за да спечелят достатъчно точки за победа.
  • Invasion – смесица от войници, управлявани от играчи и изкуствен интелект, се бият в мач 20 срещу 20, за да постигнат целеви резултат, като убийствата на играчи струват повече точки от тези на изкуствения интелект.
  • War Mode – екип от нападатели трябва да надвие екип от защитници в основан на цели и разкази геймплей.

Въпреки че засега нямаме потвърждение за появата на други режими в MW3, обикновено получаваме трейлър, който показва всички налични мултиплейър предложения в игрите от серията Call of Duty точно преди пускането на бетата, което този път изглежда ще бъде по време на Call of Duty Next.

Modern Warfare 3 zombies

Любимият на феновете режим за зомбита за пръв път се пренася във вселената на Modern Warfare с чисто ново преживяване в отворен свят на зомбита. В този нов мултиплейър режим се съюзете с няколко отряда, за да победите вълни от зомбита на най-голямата досега карта със зомбита. Надяваме се, че ще има някои готини естер яйца за отключване, каквито видяхме в предишните режими за зомбита.

Пренасяне на елементи от магазина на Modern Warfare 3

Акаунтът на Call of Duty в Twitter се позовава на слух за покупки в магазина на MW2. За да изпреварят изтичането на информация, разработчиците решиха да публикуват информация за покупките в магазина от MW2, които се пренасят в следващата игра. Това означава, че можете да продължите да купувате предмети в играта в Modern Warfare 2, без да се притеснявате, че те ще бъдат премахнати, когато хората решат да се откажат изцяло от MW2.

Modern Warfare 3 – ранен достъп

Ако сте поръчали предварително Modern Warfare 2 Vault Edition миналата година, играчите са получили достъп до кампанията една седмица по-рано. Като се има предвид количеството ударение, поставено върху кампанията Modern Warfare, не бихме се изненадали да видим MW3 да получи същото лечение за ранен достъп тази година.

Това е всичко, което знаем за датата на излизане на Modern Warfare 3 досега. Докато най-накрая се сдобиете с директното продължение на Modern Warfare 2, защо не разгледате някои от най-добрите компютърни игри, за да намерите заглавия, създадени от инди и AAA разработчици? Имаме и списък с най-добрите Battle Royale игри, ако търсите нещо като Call of Duty: Warzone за игра.