Starfield

Декорирайте вътрешността на корабите Starfield според желанието си с една проста конзолна команда

Между изненадващо точните пресъздавания на космически кораби от попкултурата, забавните ъглови кораби, които мамят вражеския ИИ, и този, който по някакъв начин е цял автомобил от Формула 1, съм безкрайно впечатлен от това, на което е способен конструкторът на кораби Starfield. Дори аз, дете, което не знаеше какво да прави с Лего, успях да сглобя крайцер с моята идеална комбинация от боксова полезност и елегантни ъгли. За сравнение, вътрешността на корабите е много скучна – освен да поставяте предмети от инвентара си върху маси, вие сте заклещени с каквито и да е мебели от инвентара, които идват с модулите на кораба, които прикачвате.

Освен ако не играете на компютър. Има лесен начин да активирате вътрешната украса на кораба си с една команда на конзолата Starfield. Веднъж активирана, можете да изработвате и поставяте в кораба си всичко, което обикновено бихте могли да поставите в къща или апартамент в големите градове на Starfield. Вече украсих основната си жилищна зона с няколко удобни стола, кафемашина, хладилник и картини, за да внеса малко цвят в морето от бяло и сиво.

Този трик е полезен не само за декорация: можете да поставите работни маси навсякъде, където се побират, и дори табло за мисия „Съзвездие“. Сега имам терминал за мисии, поставен точно до пилотската ми седалка, така че мога да поемам нови задачи, без да стъпвам на планета – еквивалент на инсталирането на мини хладилник под бюрото на компютъра в Starfield. С това темпо никога няма да ми се наложи да напускам кораба си.

Как да персонализирате интериора на кораба си

  • Намерете място на кораба, където да поставите панела „Украсяване“: Командата ще породи панела в краката ви и той ще седи неудобно на земята. Не знам как да заобиколите това, така че най-добрият вариант е да го поставите някъде, където няма да изглежда твърде не на място.
  • Натиснете `, за да влезете в конзолата
  • Въведете (или поставете) тази команда, за да създадете панела: player.placeatme 00024DC7 1
  • Натиснете E върху породения панел, за да влезете в режим на изграждане

Срещнах този съвет чрез мода „Customizable Ship Interiors“ на потребителя dreamsoundzz, който по същество активира командата на конзолата, след като бъде инсталиран. Ако искате, можете да тръгнете по този път, но мисля, че е по-лесно просто сами да създадете елемента.

Ако объркате нещо или искате да започнете отначало, също е лесно да върнете целия процес. Просто променете или сменете стаята, в която сте поставили панела, и всички поставени по поръчка елементи ще бъдат изтрити. Удобно, но и голяма уловка за запалените корабостроители: не инвестирайте твърде много време в декорирането на интериора на кораба, докато не сте доволни от екстериора.

Ако се чудите къде другаде можете да направите нов декор, използвайки един от тези панели, галактиката е вашата орис. Същият трик работи и навън на планета, макар че вероятно бихте могли да постигнете същото, като направите нормален аванпост в Звездното поле. Евентуално бихте могли да използвате декоративни панели, за да добавите лична нотка към някой от големите градове на Старфийлд. Не можете обаче да ги използвате, за да украсите външната част на кораба си. За съжаление играта не разпознава кораба ви като повърхност, която може да се поставя.