В PvP зоните на Diablo 4 има експлойт за непобедимост

Има какво да се избягва.

Играчите на Diablo 4 съобщават за бъг (чрез GamesRadar), който позволява на героите да станат непобедими в зоните „играч срещу играч“, като игнорират всички щети от чудовища и други играчи. Въпреки че PvP не е доминиращият начин за игра на Diablo 4, за тези, които го харесват, това е толкова разочароващо, колкото и бъговете.

Грешката е лесна за възпроизвеждане, което позволява на почти всеки да се възползва от нея, като просто застане на определено място и използва определена последователност от способности и свитък – може да се направи и с всеки клас.

Очевидно грешката е била открита за първи път миналата седмица и докладвана във форумите на Blizzard, заедно с указания как лесно да се възпроизведе самата грешка. „Дори без да се има предвид, че PvP е ендгейм съдържание, това е много сериозен и критичен бъг, който съсипва геймплея“, се казва в плаката.

По време на пресконференцията в социалните медии има многобройни съобщения с клипове на непобедими играчи, които тролят другите и са токсични – или просто се забавляват. Повече от няколко души изглеждат щастливи да използват статута си на неуязвими, за да добиват злато и предмети в PvP зоните, без да се притесняват от репресии от страна на NPC или други играчи.

Все още няма официален отговор от Blizzard. PC Gamer се свърза с тях и ще отговори, ако получим актуализация на ситуацията.