PC games 2023

Най-добрите нови компютърни игри за 2023 г

Бъдете в крак с най-добрите нови компютърни игри през тази година, за да не пропуснете най-свежите изживявания, за които да похарчите трудно спечелените си пари.

Кои са най-добрите нови компютърни игри за 2023 г.? Може би току-що сте получили заплата, а банковата ви сметка е напълнена с виртуални пари или просто искате да се запознаете с най-новите компютърни игри, защото те са нови и лъскави.

Най-добрите нови компютърни игри през 2023 г. са:

 • Starfield
 • Sea of Stars
 • Armored Core 6
 • Baldur’s Gate 3
 • Diablo 4
 • The Outlast Trials
 • System Shock remake
 • Street Fighter 6
 • Honkai Star Rail
 • Star Wars Jedi: Survivor
 • Dredge
 • Age of Wonders 4
 • Resident Evil 4 Remake
 • Wo Long: Fallen Dynasty
 • Sons of the Forest

Starfield

Starfield

Ако някога сте си мечтали да поемете към звездите със собствен космически кораб, да изследвате планети, да добивате ресурси и… да ядете сандвичи, то няма нищо по-добро от Starfield. Нашето ревю за Starfield разказва за високите цели на играта – давайки ви свободата да правите каквото си поискате, докато бавно обикаляте в орбита около една доста интригуваща история, космическата игра взема това, което Bethesda Game Studios прави най-добре, и го изстрелва в голямата черна вселена.

 

 

Sea of Stars

Sea of StarsАко искате да се насладите на класически JRPG, без да се налага да се примирявате с остарели механики, Sea of Stars на Sabotage Studios е вдъхновена от някои от най-добрите заглавия в жанра като Chrono Trigger и Super Mario RPG, за да преживее отново тази епоха. Много разработчици са се опитвали да пресъздадат носталгията, която предизвикват игрите за Super NES, но малцина са успели да го направят убедително.

Чудесните пикселни изображения на Sabotage Studios в комбинация с композициите на основния композитор на Chrono Trigger Ясунори Мицуда се съчетават, за да създадат една брилянтна ролева игра. Можете дори да събирате реликви от Sea of Stars, за да променяте начина, по който играете играта, което ви позволява да персонализирате преживяването по свой вкус.

 

 

Armored Core 6

Armored Core 6Преди легендарният японски разработчик да стане известен с игрите си Souls, неговата слава се дължи на дългогодишната поредица Armored Core. Издадена за пръв път през 1997 г., Armored Core позволява на играчите да изживеят мечтите си за мех, като построят гигантски робот, който да унищожи злите им роботизирани колеги.

След 11 години, изминали от последната основна игра, From Software има съвсем нова аудитория от фенове, които да привлече. Както се посочва в нашето ревю за Armored Core 6 с оценка 8/10, AC6 не се опитва да бъде Souls игра, а недвусмислено е Armored Core игра във всеки смисъл на думата.

Дължината на Armored Core 6 би трябвало да отнеме на повечето играчи малко под 20 часа, но играта е проектирана за многократни преигравания, тъй като има различни мисии, завършеци и части за мехове, които трябва да се отключат. Говорейки за частите на Armored Core 6, роботизираната игра ви дава много възможности за изграждане на коренно различни мехове. От оръжия AC6 като ракетни установки и пушки до Armored Core 6 OS Upgrades, които драстично подобряват способностите на вашия мех, следващите ви изигравания могат да бъдат напълно различни само чрез избора на нови части.

Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3Baldur’s Gate 3 се определя като една от най-добрите компютърни игри на годината благодарение на разнообразните резултати, интересните (и понякога досадни) спътници, както и на факта, че можете да създадете своето BG3 изживяване, както намерите за добре.

Базирана на Dungeons and Dragons 5e, Baldur’s Gate 3 е достъпна както за ветерани, така и за начинаещи в DnD, и не е необходимо да сте играли някоя от игрите на Larian Studios преди тази – благодарение на поглъщащото ролево изживяване, което я прави една от най-добрите ролеви игри, ще научите всичко, което ви е необходимо, докато играете.

 

Diablo 4

Diablo 4Diablo 4 е първият 10/10, който украсява сайта от много време насам, но в ревюто ни за Diablo 4 няма много неща, които да ни попречат да направим тази игра перфектна, както казва редакторът на новините Лорън: „Diablo 4 въплъщава същността на това, което прави Diablo толкова велика, като взема най-добрите елементи от предшествениците си и ги зашива заедно, за да създаде постоянно променяща се, постоянно еволюираща химера, която нямаме търпение да играем години наред.“

 

 

 

The Outlast Trials

The Outlast TrialsАко търсите игра на ужасите, която да играете с приятели, The Outlast Trials е идеалното кооперативно изживяване за ужасяващ и смущаващ поглед към събитията преди оригиналните игри Outlast. Когато се отправяте към секретно съоръжение с обещание за по-добро бъдеще, то бързо изчезва, тъй като сте принудени да участвате в експерименти за контрол на съзнанието и промиване на мозъци.

За да избягате от съоръжението и да се върнете в обществото, вие и до четирима приятели трябва да се състезавате в поредица от изпитания и предизвикателства, включващи избягване на страховити чудовища и вземане на морално компромисни решения – всичко това в името на науката.

 

System Shock remake

System Shock remakeМакар че не се различава много от оригинала, римейкът на System Shock подобрява графиката и използваемостта на играта, давайки ѝ леко предимство и превръщайки я в изключително приятна FPS игра.

Въпреки че нашето ревю за римейка на System Shock засяга остарелите механики, които римейкът пренася, все още има какво да се хареса на новодошлите в една от най-добрите компютърни игри на всички времена, докато се биете с киборги в бясна надпревара, за да спрете унищожаването на Земята.

 

Street Fighter 6

Street Fighter 6Сега това е игра, която приветства новаците, ако не сте запознати с тази бойна игра, сега е моментът да се включите.

Street Fighter 6 подчертава колко много е научила играта от предишните части и създава задълбочена кампания със система за управление, която се харесва на новаците, но предизвиква ветераните в бойните игри.

 

 

 

 

Honkai Star Rail

Honkai Star RailНовата аниме игра на Hoyoverse, студиото, което стои зад Genshin Impact и Honkai Impact 3rd, пристигна и този път се отправяме в космоса с походова тактика и цял куп нови герои.

Играейки в ролята на Trailblazer, Honkai Star Rail поема към Astral Express – кораб, който пътува из вселената в тази игра с отворен свят, пълен с нови врагове и кътчета за изследване.

 

Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: SurvivorВъпреки че играта Star Wars започна малко колебливо, в нашия преглед на Star Wars Jedi: Survivor открихме много неща, които да ни харесат, като задълбочихме фантазията за силата на джедаите и разширихме света.

Има много повече часове, в които да потънете в Survivor, отколкото в нейния предшественик, благодарение на областите с отворен свят и всички нови босове на Jedi Survivor.

 

 

Dredge

DredgeИзненадващият независим хит Dredge съчетава както релаксиращото хоби на риболова, така и ужаса на откритото море посред нощ.

С очарователни герои и силен разказ, който тече през цялото време, вие имате за задача да ловите риба и да изпълнявате задачи за местните жители, да пътувате до различни острови, за да разберете повече за миналото на зловещия архипелаг

Въпреки че в Dredge има моменти на спокойна самота, на заден план тиктака заплахата на часовника, настъпва краят на нощта и често оставате блокирани в морето с дебнещи чудовища и призрачни видения на обитавани от духове кораби.

 

 

Age of Wonders 4

Age of Wonders 4Ако искате да играете стратегическа игра, новата фентъзи игра Age of Wonders спечели възторжени отзиви, особено нашия преглед на Age of Wonders 4: „Това несъмнено е най-добрата 4X игра, която съм играл от години насам, предоставяща първокласно изследване, битки и дипломация, както и възнаграждаваща и динамична система за персонализация.“

С подобрената механика за персонализация и фракции, както и със завладяващите системи за изследване, битки и дипломация, не е чудно, че Age of Wonders 4 щурмува класациите на Steam.

 

 

Resident Evil 4 Remake

Resident Evil 4 RemakeПоследната игра на Capcom, която получи римейк, е Resident Evil 4 и римейкът се справя отлично с пресъздаването на магията на оригиналната игра. Винаги определяна като по-скоро екшън, отколкото хорър, нашата рецензия за Resident Evil 4 Remake гласи:

„Това е сладкото място между екшъна и хоръра, което Resident Evil винаги се е стремял да намери – Resident Evil 4 Remake всъщност го прави дори по-добре от RE4 (първата игра).“

 

 

Wo Long: Fallen Dynasty

Wo Long: Fallen DynastyАко сте почитатели на популярната хак енд слаш игра Dynasty Warriors, но харесвате битките и обширния отворен свят на Souls игрите, тогава ще харесате Wo Long: Fallen Dynasty.

Играете като неизвестен войник по време на бунта на Жълтия тюрбан, някои от Wo Long: Пригответе се да се биете срещу легендарни воини и демонични зверове, докато си проправяте път през мрачната фентъзи игра.

 

 

Sons of the Forest

Sons of the ForestВ продължението на изключително популярната игра за оцеляване The Forest се връщаме на територията на канибалите, за да строим, изработваме, изследваме и оцеляваме в ужасите и тайните на гората.

Въпреки че играта на ужасите е в ранен достъп, в ревюто ни за Sons of the Forest се казва, че тя не е лишена от недостатъци и бъгове, но „е напълно завладяваща игра и губейки се в нея, часовете минаваха, докато изследвах“.