Nintendo Direct е потвърден за 14 септември

Nintendo официално обяви датата на септемврийското си директно предаване, което ще се състои на 14 септември и ще продължи около 40 минути. Според Nintendo септемврийската директна презентация ще се фокусира върху игрите за Switch, които ще излязат „тази зима“ за Switch.

Настройте се на 14 септември в 7:00 ч. българско време за #NintendoDirect лайвстрийм с около 40 минути информация, посветена на #NintendoSwitch игрите, които излизат тази зима.

Гледайте го на живо тук: https://t.co/tUb8vyZNfx pic.twitter.com/WJcQ5ZQl1b

От няколко години насам презентациите на септемврийския Direct са редовна част от календара на Nintendo. С единственото изключение през 2015 г., от 2012 г. насам Nintendo Direct се провежда всяка година, като се фокусира върху предстоящите издания на Nintendo. Понастоящем Nintendo има две големи игри, планирани за пускане през октомври, който се превърна в изключително натоварен месец. Detective Pikachu Returns ще бъде пусната на пазара на 6 октомври, а Super Mario Bros. Wonder – която наскоро имаше своя собствена директна игра – е планирана за пускане на 20 октомври.

Освен тези два основни франчайза, започнаха да се разпространяват слухове, че в септемврийската директна реклама се очаква да бъдат представени още две класически IP-та. Вътрешният човек на Nintendo Pyoro, който има сериозен опит с изтичането на информация, намекна за възможно възраждане на F-Zero.

„Нека просто кажем, че феновете на определена функция на MATLAB ще бъдат щастливи от предстоящата директна употреба“, написаха те в петък. Накратко, този туит едва доловимо се отнася до платформа за програмиране и числени изчисления, създадена от Mathworks за анализ на данни, разработване на алгоритми и създаване на модели.

Тази платформа има и функция „fzero“, което доведе до спекулации, че F-Zero се завръща на Switch, 19 години след излизането на последната игра от поредицата – F-Zero Climax за Game Boy Advance.