RUINED KING: A LEAGUE OF LEGENDS STORY

декември 7, 2021 By Netpeak_admin 0
RUINED KING: A LEAGUE OF LEGENDS STORY
  • Платформа: NSW, PC, PS4, PS5, XONE
  • Жанр: rpg
  • Дата на излизане: 16 ноември 2021 г.
  • Разработчик: Airship Syndicate
  • Издател: Riot Games

RUINED KING: A LEAGUE OF LEGENDS STORY: ПРЕГЛЕД

Напоследък виждаме, че Riot Games и нейните единици активно популяризират Вселената на Лигата на легендите в масите. И те го правят толкова филигранно и мощно, че на ум идват сравнения освен с Blizzard в най — добрите си години-да, и може би те надминаха. Първо е страшно готин сериал „Аркейн“, а наскоро излезе Ruined King: A League of Legends Story, която вместо локална походова тактика за своите доказа, че е една от най-добрите изометрични ролева игра от последно време. Това, обаче, не е точно изненада — е разработила я студио Airship Синдикат, отговорна за Darksiders Genesis и изумителна (в нашата координатна система) Battle Chasers: Nightwar.

Шампиони в мъглата

Както при „Аркейн“, за да се потопите в историята на Ruined King, не е задължително да сте фен на LoL. Да, тя играе сили на добре известните на оригинала шампиони (сред тях — Мис Фортуна, Иллаой, весел poli Browm, обичан от много вастайи-пачи крак Ари и други), а събитията се развиват на места като пристанищен град Билджвотер и Мрачната на острова. Но като цяло всичко е познато на всеки, който играе/чете/гледа фантазия.

Сюжетът разказва как шампионите се опитват да спрат нахлуването на смъртоносна черна мъгла от тъмните острови до Билджуотър. Тази заплаха бе инициирана от сваления крал на гангстерските разбойници. Свалила го е Мис Фортуна, която е смятала убиеца на майка си за мъртъв, и е помогнала на Том да оцелее, една от шампионките, която естествено се опитва да го скрие от новата кралица на Билджуотър.

Да, разбира се, няма нивото на драма, режисура и работа на героите, които са в „Аркейн“, но това не е просто поредица от мисии за битки със злото, а Добро Фентъзи. И самата игра изглежда страхотно, защото тя е оформена от известния Джо Madureira (Джо Madureira), който рисува за Marvel Comics.

В сюжета има интриги; героите говорят един с друг (особено на почивка) и по всякакъв начин демонстрират своя характер — нека те, като диалози, не са лишени от стереотипи, все още героите изглеждат колоритни. И ярките фрази и хумор в разговорите се промъкват. В този смисъл играта отново напомня Battle Chasers: Nightwar.

Например, добродушен здрав мъж Браум с смешно малко животно Poro нещо напомня на известния Минск и Бу от Baldur ‘ s Gate. Ето защо, ценителите на RPG, никога в живота си не са стартирали Лигата на легендите, те ще бъдат като роднини. Разбойникът на всеки престой е забавен, или измъчва съюзниците с забавни истории-например, защо се бори изключително с огромна врата, изтръгната от пантите.

Проучете и разследвайте!

Освен това, Ruined King има много възможности за свободно проучване на света — има повече от тях тук, отколкото в Battle Chasers: Nightwar. Билджуотър е разделен на няколко области, които се радват на отлична работа, детайли и мащаб — трябва дори да използвате асансьори за преместване. Навсякъде откриваме страници от дневници (между другото, те са интересни за четене), търговци, места за риболов (това отново беше в Battle Chasers), Сандъци, табла с реклами, както и герои, участващи в множество странични задачи.

Допълнителните куестове не се свеждат до примитивни упражнения от серията „Убий толкова много“ или „Донеси седем моркова“. Или всичко това се разиграва интересно. Едва като първите внесюжетные работа, аз веднага започнах да участват в разследването на загадъчно убийство, доброволно да търси изгубения товар в света на духовете, с помощта на специално устройство и да се съгласи да помогне на изграждане на кариера местно ниво, за което трябваше да се намери за него подходящи разкази, стихове и инструменти.

И за да стигнем до местната арена и на черния пазар, където те търгуват за специални етикети, трябваше да решим отделни куестове — по-специално, хитро отрова, принуждавайки го да избяга в тоалетната, собственик на важен ключ.

Да, това все още не е нивото на една и съща Baldur ‘ s Gate, но авторите не претендират за лаврите на най-сериозната морално-етична RPG, но се чувстват напълно комфортно в нишата на приключенското Фентъзи. Някои играчи все още се оплакват от постоянен бектрекинг, но не ми се стори безсмислено. Тичам наоколо, търсене на сандъци и да изпълнява куестове интересно и полезно — пари и хладно оборудване тук винаги са необходими, особено ако играете на героично ниво на трудност.

И дори по време на сюжетни мисии често може да избягате, за да търсите същите сандъци.

В отделен раздел, както и В Battle Chasers: Nightwar, има подземия. Там не само се борим, но и решаваме пъзели и използваме уникалните умения на шампионите, които помагат в изследването. Например, същият Браун може да счупи крехки стени и да започне време, където човек не може да се промъкне, за да намери нещо полезно. И Fortune може да намери скривалища, когато проучи района.

Riot Games и Airship доказват, че тези фирми метли не плетат, така че за мен не е изненадващо, че в лицето на Ruined King: A League of Legends Story ние имаме една от най-добрите RPG на годината, успешно приспособяване на традиция на западни и японски ролеви игри. Да, тук много неща са взети от Battle Chasers: Nightwar. Но първо, това беше невероятно нещо, което се оказа малко. И на второ място, има друга вселена, нова история и герои, техните чипове, и като цяло играта изглежда по-пълноправен и гъвкав точно като RPG.