Starfield

Най-добрите модове на Starfield

Общността на Bethesda работи усилено за подобряване на космическата игра.Ето някои от най-добрите модове за Starfield, с които да подобрите космическото си приключение.

Кои са най-добрите модове за Starfield? Поддръжката на модове е важна част от много компютърни игри, особено от ролевите игри. Skyrim издържа през всичките тези години, отчасти защото е страхотна игра, отчасти защото Bethesda продължава да я пуска на непознати досега платформи за игри, но също така и защото се захранва от жизнена и креативна общност от модъри.

За щастие поддръжката на модове за Starfield технически е налична още преди датата на пускане на Starfield, благодарение на ранния достъп. Ако играете Starfield Game Pass, може да изпитате известни затруднения при инсталирането на всички модове, които сме изброили по-долу. За максимална съвместимост ще искате Steam версията на играта.

StarUI

Ако можете да изтеглите само един мод от този списък, това трябва да е StarUI от m8r98a4f2. Нормално е да го признаем, Starfield има сериозен проблем със системата си за менюта. Има много пропиляно пространство, не е много интуитивна и включва редица анимации, които губят много време. StarUI компресира списъците ви заедно, за да показва повече информация с един поглед, а сега използвате клавиатурата си, за да избирате безпроблемно търсените елементи.

Освен ако не влагате точки за умения във вдигането на тежести, рано или късно ще се наложи да се справите с тежестите. За щастие, StarUI ви показва кои категории заемат най-много място в инвентара ви, без да се налага да прескачате менюта, което улеснява отиването при продавач и продажбата на нежеланите вещи.

Starfield Upscaler.

Когато потребителите на персонални компютри чуха новината, че Starfield няма да поддържа технологията за увеличаване на мащаба DLSS на Nvidia, играчите искаха да разберат дали модърите могат да включат тази силно желана функция в играта. При стартирането на ранния достъп до Starfield потребителят на Nexus Mods PureDark качи Starfield Upscaler – Replacing FSR2 with DLSS or XESS. Този мод прави точно това, за което потребителите молеха, като заменя технологията за ъпскейлинг на AMD с тази на Intel и Nvidia, в зависимост от това какъв графичен процесор използвате.

FOV Changer

Едно от големите оплаквания от порта на Starfield за PC е липсата на настройки на полето на видимост, което принуждава играчите да използват стандартните стойности. Starfield FOV от Hellstorm102 в Nexus Mods ви позволява да настройвате FOV както за първо, така и за трето лице, като ви позволява да виждате повече или по-малко в зависимост от предпочитанията ви. Препоръчваме да увеличите тази стойност до 120, за да увеличите перспективата, когато играете от първо лице, тъй като стойностите по подразбиране са твърде близки за нашия вкус.

Skip Launch Video

Стар, но добър. Bethesda обича да напомня на играчите, че играят заглавие на Bethesda Game Studios всеки път, когато стартират някоя от техните игри, но ако вече знаете това и искате да продължите, изтеглете мода Skip Launch Video от Aetherpoint. Вместо да седите през петсекундното интро, видеото ще се прескача незабавно след един черен кадър. Знаете ли колко време ще ви спести това в хода на вашето изиграване на Starfield? Толкова много време.

Dualsense PS5 Icons

Starfield може да е ексклузивна игра за Xbox, но това не означава, че не можете да се насладите на играта с любимия си контролер за PS5 (на PC). С помощта на мода Dualsense icons на EASKATER можете да замените подсказките на Xbox с икони Dualsense, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нито един ритъм.

Achievement Enabler

Bethesda изглежда смята, че ако играете с модове, не заслужавате да отключвате постижения в Steam или Microsoft Store. Използвайки мода Achievement Enabler от brunph, можете да си вземете тортата и да я изядете. Всичко, което трябва да направите, е да плъзнете няколко файла в няколко папки на Starfield, за да си възвърнете възможността да отключвате постижения.

Струва си да се отбележи, че Achievement Enabler работи и ако законно използвате модове и конзолни команди на Starfield, за да мамите. Ако стигате до този мод, след като вече сте използвали измами, трябва да преиграете играта, за да отключите липсващите постижения. Предупреждаваме ви, че актуализация на Starfield може да наруши работата на мода, затова следете страницата на мода за евентуални кръпки.

120fps Smooth UI

Някои от вас вероятно са си купили чисто нови компютри, за да извлекат всяка възможна капка от производителността на Starfield. Ако сте закупили монитор за игри, може би сте забелязали, че в Starfield има няколко менюта, които не работят толкова гладко, колкото останалата част от играта. Когато летите с кораба си, е много лесно да забележите, че прицелната ви мрежа се движи със значително по-ниска честота на кадрите в сравнение с останалата част от екрана. Използвайте мода Smooth UI 120fps от alexbull_uk, за да се справите с този и други проблеми.

Въпреки че оценяваме способността на Starfield да поддържа високи честоти на опресняване, дори ако повечето хора се борят да ги достигнат, ясно е, че менютата са проектирани с оглед на ограничението от 30 кадъра в секунда на серията Xbox. Премахнете изцяло това ограничение, като използвате мода Smooth UI, за да направите всяко меню в Starfield копринено гладко. Този мод ще деактивира постиженията, но за щастие Achievement Enabler решава този проблем.

Less Spongy Enemies

Омръзнали ли са ви враговете с множество ленти за здраве? Ако искате да се отървете от враговете-гъби за куршуми, модът Less Spongy Enemies от Zzyxzz изравнява условията на играта, като драстично намалява бонусите за здраве на врага. Zzyxzz е включил няколко версии на мода, като ви дава възможност да регулирате точно колко допълнително здраве могат да имат враговете.

Enhanced Player Health Bar

Минималният потребителски интерфейс на Starfield може да изглежда чудесно, докато изследвате нови планети, но може да бъде разочароващ в разгара на битката, когато здравето ви се източва от множество цели, а единственият ви индикатор е намаляваща бяла лента.

Подобрената лента за здравето на играча от SilverEzredes решава този крещящ проблем, като оцветява лентата за здравето, позволявайки на играча да разбере с един поглед колко здраве има.

Щом здравето ви достигне оранжевата граница, вероятно е добър момент да започнете да използвате аптечка.

 

Responsive Grabbing

Когато става въпрос за кражба от НДП в игрите на Bethesda, старият трик с кофата обикновено работи най-добре сред хората. Ако не знаете за какво става дума, това е, когато поставите предмет, обикновено кофа или нещо с подобна форма, и го поставите върху главата на НДК. Докато можете да блокирате линията на видимост на НДК, той няма да може да види нищо. За наше щастие, НДП не знаят как да свалят шлема от главите си, което ни дава достатъчно време да откраднем всичко, което не е залепено.

Тук се появява модификацията Responsive Grabbing на Seb263. Има леко забавяне при вдигането на предмети – забавяне, което не съществуваше в игрите Fallout и Elder Scrolls. Модът на Seb263 обаче отстранява този проблем, като регулира размера на забавянето от една секунда до 0,3 секунди за интерактивни предмети и 0,15 секунди за основни предмети.

Ship Builder Tolerance Tweaks

Построяването на собствен кораб Starfield е един от моментите, за които играчите на Starfield мечтаят още от обявяването на играта. За съжаление има редица ограничения, които могат да направят процеса малко по-сложен, отколкото трябва.

Потребителят на Nexus Mods keanuWheeze е създал мода Ship Builder Tolerance Tweaks, за да отстрани някои от проблемите, с които играчите се сблъскват, докато строят своя мечтан кораб.

 

 

Visible Skill Descriptions

Винаги е забавно да прочетеш дълъг списък с умения и да видиш какви способности можеш да очакваш да отключиш, докато напредваш в играта. Starfield прави този процес неудобен, като принуждава играчите да изразходват Х точки, преди да могат да видят описанието на всяко умение. Създателят на мода TheLastPioneer премахна това странно ограничение с помощта на своите видими описания на уменията, така че да можете да планирате перфектния си строеж по подходящ начин.

Dark Mode for Terminals

В света на Starfield се оказва, че меморандумът за тъмния режим все пак не е достигнал до всички части на Вселената. Терминалите в Starfield ще наранят очите ви, ако не внимавате, особено когато играете през нощта. Анимандън отстрани този огромен проблем, като създаде Тъмния режим за терминалите, което улеснява използването на компютрите в играта, докато играете на компютъра си в реалния живот.

Native HDR and Color Banding Fix

Bethesda е взела уникалното решение да пусне Starfield с нарушена поддръжка на HDR – функция, която хората с висок клас телевизори и монитори очакват в наши дни. Ерш е установил какво е трябвало да се промени, за да се създаде работещ HDR ефект, и резултатът е фантастичен с помощта на мода Native HDR and Color Banding Fix. Този мод изисква от потребителя да премине през няколко стъпки, за да го накара да работи, но повярвайте ни, крайният резултат си заслужава повече от това.

Photo Mode Tweaks

Фоторежимът на Starfield е отличен, но Джоунсън, известен модър на Cyberpunk 2077, е стигнал още по-далеч със своя мод Photo Mode Tweaks. Този мод ви дава по-голям контрол върху зрителното поле на камерата, увеличава обхвата на камерата с четири и спира изчезването на всички герои, когато се приближите твърде близо до тях. Няма причина да не изтеглите този мод, тъй като той само подобрява стоковия режим за снимки, давайки ви свободата да правите красиви скрийншотове.

Ship Skip – Instant Station Docking

Да гледаш как корабът ти се приземява за първи път е грандиозно преживяване, но не е толкова страхотно, когато го гледаш за стотен път. Модът Ship Skip на Bub намалява времето, прекарано в гледане на сцени от кораба ви, като ги премахва изцяло.

Вече не се налага да чакате кораба да се откачи от докинг станция, а можете просто да отлетите. По същия начин излитането от планета никога не е било по-бързо, след като анимацията е премахната. Това определено е един от по-противоречивите модове, тъй като някои хора наистина оценяват потапянето, когато виждат кораба си в тези сцени, ако обаче наистина не ви интересува, този мод е практически необходим, тъй като ще ви спести много време.

Realistic Water

Екипът, който стои зад модовете за реалистична вода за Skyrim и Fallout 4, работи усилено по създаването на нещо подобно на Starfield. Въпреки че всички инструменти за модифициране не са налични в момента, TechAngel85 и останалата част от екипа им създадоха Realistic Water, подобрявайки текстурата на водата с реалистични модели на вълни. Въпреки че настоящият мод върши чудесна работа за подобряване на водата, екипът е оставил съобщение в Nexus Mods, в което заявява, че планира да развие този мод много по-напред, когато инструментите станат достъпни.

Icon Sorting Tags

Ако не сте играли стотици часове, може да е трудно да разберете какви точно предмети взимате, докато не ги разгледате в инвентара си. За щастие, McGuffin, популярен модър на Fallout 76, пренесе в Starfield своите емблематични маркери за сортиране на икони, за да направи процеса на филтриране на предметите значително по-лесен. Важно е да се отбележи, че този мод се актуализира на всеки няколко дни, така че може да искате да следите страницата, когато в играта бъдат добавени още икони.

Richer Merchants

Омръзнало ли ви е търговците да свършват кредитите, когато имате да продавате предмети от Starfield? Няма по-лошо усещане от това да носиш тежки предмети, само за да откриеш, че любимият ти търговец няма кредити за твоите стоки. JustAnOrdinaryGuy създаде мода Richer Merchants (По-богати търговци), за да увеличи драстично количеството кредити, с които разполага всеки търговец. След като активирате мода, легнете да спите за два дни в играта и всеки търговец ще трябва да е обновил запасите си и сега ще има много повече кредити в наличност.

All The Materials

Най-накрая е време да завършите всички изследователски лабораторни проекти, които отлагате, но когато се заемете с тях, откривате, че ви липсват много материали. С над 1000 различни планети за изследване, можете да играете стотици часове, преди да намерите всичко, от което се нуждаете.

Тук е полезен модът на v2461 „All The Materials“. Просто активирайте този режим, напишете в конзолата „bat mats“ и веднага ще получите всички материали от Звездното поле, необходими за завършване на всеки проект в изследователската лаборатория, в допълнение към всяка модификация на оръжие и костюм. Имайте предвид, че след като приключите, ще трябва да се справите с излишните материали, така че планирайте предварително, като намерите място за съхранение, което ще побере всичките ви материали.

Easy Digipick (Lockpick)

Когато става дума за моменти, които разбиват потапянето, нищо не може да се сравни с намирането на заключен сейф, който можете да отворите с помощта на Digipick. Единственият проблем е, че току-що сте били по средата на високооктанова битка, а на всичкото отгоре вече сте напълно претръпнали от малката мини-игра със заключване на Starfield, която трябва да играете всеки път, когато отваряте сейф. Именно тук се намесва модът на Ixion XVII, Easy Digipick (Lockpick), който ви позволява да прескочите тези миниигри всеки път, когато отваряте ключалка. Предупреждаваме ви, че все пак трябва да отключите уменията за дигипикиране, ако искате да разбивате по-трудни ключалки.

Easy Speech

Предполага се, че сте един от най-убедителните хора на планетата, но въпреки това системата за убеждаване понякога може да ви провали не по ваша вина. Лесната реч на Ixion XVII гарантира, че всеки път, когато притискате НДП да каже истината, той няма да може да се измъкне от разпита ви. Този мод прави така, че да имате 100% шанс да преминете всички проверки на речта, но трябва да придобиете речеви привилегии, за да говорите с коварни NPC-та.

Instant Scan

Искате да ми кажете, че в бъдещето всички ще имат космически кораби и ще можем да правим всички тези магически, футуристични неща, но сканирането на предмети ще отнема повече от секунда? Този мод от JustAnOrdinaryGuy щеше да работи добре в играта като подобрение на скенера, но вместо това ще вземем мода Instant Scan. Проучването на планетите и без това отнема много време, този мод обаче ще ви спести много време, докато ускорявате изпълнението на задълженията си по проучването.

Lazy Cheats (Credits, Digipicks, XP)

Разбира се, можете лесно да разчитате на конзолни команди, за да си набавите кредити, диги и точки опит, но този метод ще ви отнеме известно време. Модът Lazy Cheats на RockJB значително улеснява нещата, като съкращава дължината на важните конзолни команди, което улеснява получаването на точно това, което искате. Искате да си купите скъп кораб? Въведете в конзолата „money100“, за да си осигурите 100 000 000 кредита. Нуждаете се от дигипик? Въведете „digi100“, за да се сдобиете незабавно с 1000 дигипика.

Real Flashlight

Фенерчето в Starfield работи чудесно, когато се намирате в тъмна среда, но не се държи като истинско фенерче. Какъв вид фенерче сте виждали, което ярко осветява средната област, а не целия кръг? DoubleYou поправи тази грешка със своя мод Real Flashlight, премахвайки артефактите на лентата, за да може фенерчето на скафандъра ви да изглежда по-добре в играта.

Това са всички най-добри модове за Starfield, но очакваме да се появят още. Ако искате да получите повече информация за тази космическа игра, тогава сме подготвили ръководства за всичко, което знаем за градовете на Старфийлд, които можете да изследвате, и за фракциите на Старфийлд, към които можете да се присъедините в приключението си. Прочетете нашето ревю за Starfield, за да разберете какво мислим за най-новата епична игра на Bethesda след 60 часа геймплей.